Schiphorst-viskrat-header

Nest-/stapelbare viskratten

Met ruim opslagvolume

Ruime viskratten voor Zeevisgroothandel Plugge

Plugge Zeevis B.V. is al ruim 90 jaar een begrip in Den Haag. Het begon met een viskraam en werd uitgebreid met verkoop langs deuren en deelname aan weekmarkten. Inmiddels is Plugge uitgegroeid tot een regionale visgroothandel dat wordt geëxploiteerd door de derde generatie Plugge's.

Onder merknaam Plugge’s Puur worden detail- en markthandel bediend. Zij worden beleverd in vier productgroepen: vers, diepvries, gerookt en garnalen. Eerder dit jaar opende Plugge een nieuw bedrijfspand. Ook zijn er 1.500 nieuwe viskratten van Schiphorst in gebruik genomen.

Nieuw pand, nieuwe viskisten, nieuwe huisstijl

In de zomer van 2022 heeft er een flinke brand gewoed op de Schevenings visafslag. Twee panden zijn daarbij ingrijpend beschadigd geraakt, waaronder het pand van Plugge Zeevis. Voor Plugge was dit het moment om door te pakken en te kiezen voor een nieuw en vooral groter bedrijfspand. Ook gaf de brand aanleiding om over te stappen op nieuw viskisten. Hoewel men gewend was om te werken met de bekende grote visafslagkisten, was Plugge vooral op zoek naar een handzamere oplossing.

In de visindustrie wordt veel gewerkt met nest-/stapelbare kratten. Dit type krat kan, als hij leeg is, in elkaar geschoven worden, zodat ze bij lege opslag aanzienlijk minder opslagruimte in de beslag nemen. Het nadeel van de traditionele nest-/stapelbare kratten is dat ze flink conisch toelopen. Waardoor het bodemoppervlak een stuk kleiner is dan dan bij een stapelbaar krat. En juist bij een visgroothandel is zowel behoefte aan ruim bodemoppervlak, omdat er ook veel met dozen wordt gewerkt, als aan ruimtebesparing. Daarom heeft Plugge gekozen voor een wat minder gebruikelijke nest-/stapelbare bak met een verloopje. De wanden zijn grotendeels recht, maar kunnen ook voor 50% in elkaar geschoven worden.

Na de nodige beslommeringen kon begin 2024 het nieuwe pand in gebruik genomen worden. Het pand is toekomstbestendig ingericht met de nodige mogelijkheden tot verdere uitbreiding. Daarbij is er meteen een opgefriste huisstijl geïntroduceerd, waarvan het logo ook is aangebracht op de nieuwe viskisten.

Schiphorst-viskrat-tussenheader

Logistiek

Plugge heeft xx bestelauto's en drie vrachtwagens op de weg en biedt daarnaast haar klanten de mogelijkheid om bestellingen af te halen. De nieuwe kratten zijn dan ook zowel geschikt voor het afhalen door klanten als beleveren middels vrachtwagens en bestelauto's. Ze hebben een handzaam formaat van 600x400 mm, wat nog goed te tillen is. De euronorm kratten passen met vijf kratten per laag op één europallet. Dankzij de ruime open handgrepen kunnen de kratten goed opgepakt worden. Ruime doorkoelingsgaten in de bovenrand zorgen voor voldoende luchtcirculatie om de producten goed te kunnen koelen. De kratten hebben een een buitenafmeting van 600x400x200 mm en bieden een inhoud van 39 liter. Voor Plugge zijn deze kratten voorzien van afwateringsgaten, zodat eventueel lekvocht makkelijk afgevoerd kan worden.

Een kijkje achter de schermen bij Plugge's Puur

Schiphorst-Plugge1

Het nieuwe pand voorziet in ruime en hygiënisch opgezette koelcellen en vriesruimtes.

Schiphorst-Plugge4

Alle werkruimten zijn gemoderniseerd en voorzien in nog efficiëntere bedrijfsprocessen.

Schiphorst-Plugge5

De vernieuwde huisstijl is op subtiele wijze in het interieur verwerkt. De viskratten zijn bedrukt met frisse 'Plugge's Puur'-logo.

Schiphorst-Plugge2

De nieuwe viskisten zijn bestand tegen lage temperaturen.

Schiphorst-Plugge3

Bestellingen staan klaar voor afhaling en bezorging. De nieuwe kratten bieden een ruim volume voor het opslaan van emmers en dozen.

Schiphorst-Plugge6

Lege kratten zijn nestbaar, waardoor ze in opslag aanzienlijk minder ruimte in beslag nemen.

Gerelateerde producten