httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsPalletboxen_vollegrondsteelt-5.3840x876

Extra grote kunststof palletboxen

voor de oogst van vollegrondsgroenten

Kunststof groot volume palletboxen voor broccoli- en bloemkooloogst

Steeds meer telers en telersorganisaties stappen voor het oogsten van hun bloemkool en broccoli over van houten palletboxen op kunststof grootvolume palletboxen. Deze kunststof boxen blijken bij uitstek geschikt voor de oogst omdat ze niet splinteren, geen vocht opnemen en makkelijk te reinigen zijn.

Op het veld

De extra groot volume palletboxen hebben een buitenafmeting van 1.300×1.150x1.250 mm en passen per twee naast elkaar op de meeste landbouwwagens. De palletboxen zijn voorzien van ruime inrijopeningen, zodat de boxen makkelijk met een heftruck op de wagen getild kunnen worden. Zo kan de bloemkool en de broccoli direct op het land in de palletbox opgeslagen worden. De palletboxen hebben perforatie in de wanden en in de bodem, zodat de producten goed geventileerd worden. Het materiaal waarvan de palletboxen zijn gemaakt (high density polyethyleen) is uv- en weerbestendig en kan dus prima buiten gebruikt worden. In tegenstelling tot bij hout is de vochtopname bij kunststof nihil. Het tarra gewicht van de verpakking blijft hiermee gelijk.

tolpoortbroc2

Na de oogst

De kunststof palletboxen zijn goed bestand tegen koude temperaturen. Dankzij deze eigenschap en de perforatie in de wanden van de box kunnen de groenten na de oogst met palletbox en al in de koeling geplaatst worden. De perforatie zorgt ervoor dat de koude luchtstromen alle groenten bereiken. Hierdoor is ompakken niet nodig. Dankzij de kantellatten aan de onderzijde van de palletbox kan deze makkelijk geleegd worden, bijvoorbeeld in een verpakkingslijn.

Palletboxen_vollegrondsteelt-7.jpg
Palletboxen_vollegrondsteelt-10.jpg
Palletboxen_vollegrondsteelt-8.jpg

Hygiëne

Europese distributie- en verpakkingscentra voor (vollegronds)groenten voeren een steeds strenger wordend beleid op het gebied van hygiëne en duurzaamheid. In dit beleid passen de kunststof groot volume palletboxen van Schiphorst goed thuis. De palletboxen zijn glad en hygiënisch vormgegeven. Kunststof splintert niet zoals hout dat doet en gaat jarenlang mee. Het is goed te reinigen en uv- en weerbestendig. De palletboxen zijn gemaakt van nieuw, virgin HDPE en levensmiddelengeschikt conform EU verordening 10/2011. Aan het einde van hun levensduur kunnen de palletboxen worden vermalen voor recycling en kunnen er nieuwe kratten en palletboxen van worden gemaakt. Schiphorst faciliteert en begeleidt dit recyclingproces voor haar klanten.

Gerelateerde producten