Oplossingen op maat

Ondanks ons ruime aanbod van kunststof producten voor logistiek, opslag en magazijn, krijgen wij van ondernemers uit verschillende takken van de industrie en andere branches de vraag of hun kratten, bakken of pallets op maat kunnen worden ontworpen en geleverd, ofwel kunnen worden aangepast. Onze klanten willen om uiteenlopende bedrijfsspecifieke redenen hun kunststof bakken op maat, kunststof lekbakken op maat, kunststof pallets op maat, enzovoorts.

Het mooie is dat wij voor al uw logistieke stromen bijna alle kunststof ladingdragers op maat kunnen leveren. Voorbeelden hiervan vanuit onze klantenkring zijn onder meer bekende namen als Shimano en ICI Paris XL. Op deze website treft u onder de pagina Projectoplossingen aansprekende voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van op maat gemaakte kunststof ladingdragers en andere logistieke oplossingen. Zo ziet u op deze webpagina kratten, bakken of pallets die door middel van spuitgiettechnieken in elke denkbare vorm kunnen worden ontwikkeld. Dit kan weliswaar niet in heel kleine hoeveelheden. Denk hierbij aan duizendtallen die wij snel en voordelig in eigen huis op projectbasis kunnen produceren.

U krijgt een goed beeld van de mogelijkheden middels de case beschrijving van ICI Paris XL, inclusief een verhelderend YouTube-filmpje. Voor dit bekende winkelketen voor cosmetica ontwikkelden wij customized kunststof bakken voor in hun nieuwe high-tec orderpicksysteem. Het betreft hier opslagbakken in Euronorm-formaat met de door de klant gewenste sleufconstructie, tussenschotten en barcode labels.

Wanneer is maatwerk nodig?

Het op maat maken van kunststof bakken, trays of pallets wordt vaak gevraagd wanneer standaard uitvoeringen niet goed aansluiten op het geautomatiseerde magazijn of transportsysteem van de klant. Of wanneer de bak niet het juiste klimaat biedt aan het product in de bak. Denk hierbij aan specifieke luchtstromen die levensmiddelen moeten koelen of kwetsbare productonderdelen die moeten worden beschermd gedurende opslag en transport.

Wij hebben door de jaren heen al veel verschillende bakken en pallets ontwikkeld, voor uiteenlopende toepassingen. Vaak is het dan ook afdoende om te kiezen voor een bestaand model, dat op enkele punten wordt aangepast zodat het optimaal aansluit bij de wensen van de klant.

In welke tak van industrie bevindt u zich?

Onze klanten bevinden zich in de regel in tien sectoren. Het betreft hier:

  1. Catering en horeca
  2. Retail / detailhandel
  3. Brood en suikerwaren
  4. AGF
  5. Chemie
  6. Milieu
  7. Technische dienst
  8. Vis en schaaldieren
  9. Pluimvee en vlees
  10. Webwinkels

Vanuit diverse sectoren krijgen wij de meest uiteenlopende vragen en verzoeken voor op maat gemaakte aanpassingen voor productoplossingen. In nauwe samenspraak met u gaan wij graag de uitdaging aan om precies de door u gewenste kunststof ladingdrager ontwerpen en ontwikkelen. Zoals gezegd staat in onze online catalogus een ruim assortiment aan standaard producten voor uw logistiek, opslag en magazijn, maar dat neemt niet weg dat voor specifiek uw product of uw magazijn er speciale wensen kunnen zijn. Soms zit de oplossing in een minimale aanpassing.

Advies nodig?

Neem contact op!

Indien u vragen heeft of informatie en advies wenst over ladingdragers en andere kunststof producten op maat, neem dan contact op met onze productspecialisten. U krijgt dan hulp van ervaren branche-specialisten die u begeleiden naar de juiste keuze voor uw logistieke processen, ook als het gaat om klantspecifieke maatwerk oplossingen.

Omdat onze klanten er vaak veel aan gelegen is om de optimale oplossing te vinden, en alles rondom maatwerk kunststof producten het beste op de werkvloer zelf kan worden bekeken, bieden wij u een unieke service. Schiphorst heeft namelijk een 24-uurs adviesservice, waarbij onze specialisten binnen één werkdag bij u op locatie samen met u tot een goede oplossing komen.

Schiphorst bestaat al meer dan een halve eeuw en heeft een jarenlange ervaring, uitstekende referenties van bekende namen als ICI PARIS XL, Shimano, Technische Unie en Wehkamp.nl en een afdeling Research And Development die beschikt over state-of-the-art middelen om u verder te helpen.