Schiphorst_kunststof_pallets_specialist2

Kunststof pallets

Hygiënisch, herbruikbaar & veilig

Het nut van kunststof pallets

Het nut van kunststof pallets wordt steeds meer op waarde geschat. Kunststof pallets onderscheiden zich door unieke eigenschappen; ze zijn hygiënisch, bieden een constante kwaliteit in materiaal en afmetingen, de vochtopname is nihil, schimmels vinden er geen vruchtbare bodem, kunststof pallets kennen een lange levensduur, er zijn geen splinters en spijkers die in de weg zitten en het gebruik is milieuvriendelijk.

Dankzij deze vele voordelen is er door de jaren heen een breed en diep assortiment aan kunststof pallets ontwikkeld. Zo zijn er pallets in verschillende afmetingen, verschillende uitvoeringen, maar ook in verschillende kwaliteiten en daarmee samenhangend uiteenlopende prijsklassen. In de hoofdzaak onderscheiden we vier verschillende typen kunststof pallets: exportpallets voor eenmalig gebruik, medium pallets voor universeel gebruik, heavy pallets voor intensief gebruik en hygiëne pallets voor ultra hygiënische werkomgevingen.

Veelal geldt: hoe zwaarder het type, hoe hoger het draagvermogen. Per type zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kan men kiezen voor een geheel gesloten of juist een geperforeerd bovendek. Ook is er variatie in de onderzijde, er zijn uitvoeringen met poten en met sleeplatten. De keuze voor de uitvoering wordt bepaald door de toepassing (wordt de pallet gebruikt voor intern transport, opslag, extern transport), de belading (zware of lichte goederen, slipgevoelig, etc.) en omgevingsfactoren (temperatuur, hygiëne e.d.).

Aandachtspunten bij de aanschaf van kunststof pallets

Er zijn diverse aandachtspunten waar op gelet kan worden bij de aanschaf van kunststof pallets. Maak een inventarisatie van onderstaande punten en laat u verder adviseren door onze productspecialisten:

 • Draagvermogen (belastbaarheid van de pallet)
  - in welke situatie wordt de pallet gebracht (in- of extern transport, plaatsing op verharde vloer of in stelling)?
  - wat is het maximale gewicht waarmee de pallet beladen wordt?
  - hoe wordt de pallet belast (puntbelasting, in verband etc.)?
 • Uitvoering onderzijde (poten, enkele sleeplatten of rondomlopend)
  - hoe wordt de pallet verplaatst; met heftruck of pompwagen, hoe is de lepelafstand?
  - hoe wordt de beladen pallet weggezet; in stapel, op de werkvloer of in stelling?
  - ook voor deze eigenschap is het van belang om te weten hoe de pallet wordt belast.
 • Uitvoering dek (dicht, geperforeerd, geheel gesloten)
  - moeten de lading worden gekoeld?
  - moet de pallet regelmatig worden gereinigd?
  - ook voor deze eigenschap is het van belang om te weten hoe de pallet wordt belast.
 • Omgevingsfactoren
  - hoe zijn de opslag- en werkruimtes ingedeeld, welke afmetingen sluiten hier goed op aan?
  - op welke palletafmetingen zijn de transportwagens ingesteld (europallet, blokpallet e.d.)?
  - roulatie: hoe intensief wordt de pallet gebruikt, wordt hij dagelijks verplaatst of staat hij weken achtereen op dezelfde plaats?
  - hoe wordt de pallet beladen; wordt de lading erop geschoven of erop getild? Biedt een opstaand randje extra bescherming of is dit juist een lastpost?
  - behoeft de lading antislip-bescherming?
  - wat is de omgevingstemperatuur en is deze geschikt voor het materiaal waar de pallet van is gemaakt?

Persoonlijk advies op maat

Naast de vier hierboven beschreven typen kunststof pallets kennen we nog een aantal varianten. Deze worden minder vaak toegepast maar kennen nuttige eigenschappen voor specifieke situaties. Voorbeelden zijn displaypallets voor in winkels, containerpallets voor zeetransport en antistatische pallets voor gevoelige apparatuur.

Het aanbod kunststof pallets is dusdanig breed, dat het de aanbeveling heeft om een adviseur te raadplegen wanneer u op zoek gaat naar kunststof pallets voor uw beschrijfvoering. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring in uw branche en weten welke kunststof pallets optimaal aansluiten bij uw logistieke situatie. Maak gebruik van onze gratis adviesservice inclusief de mogelijkheid om vrijblijvend te experimenteren met een demonstratiemodel. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons u helpen bij het vinden van de ideale oplossing voor uw palletbehoeften.

Plan een afspraak
Hogeslag24.1920x1080
Broodkrat-Schiphorst4
Hogeslag7.jpg

In de levensmiddelenindustrie worden vaak pallets met een geperforeerd dek gebruikt. Perforatie in het dek biedt ruimte aan luchtcirculatie ten behoeve van doorkoeling van de producten.

Kunststof pallets kopen?

Bekijk ons brede en diepe palletassortiment in onze online catalogus en vraag meteen een offerte aan!