Header_Schiphorst_homepageVis.2000x510

Unieke kunststof pallet

Voor de visindustrie

Nieuwe kunststof pallet voor viskisten

Schiphorst levert sinds jaar en dag kunststof viskisten aan de Nederlandse en Belgische visindustrie. De kunststof viskisten van Schiphorst (600x400x160 & 600x400x205 mm) worden gewaardeerd om hun compacte en handzame vormgeving en daarom steeds vaker op grote schaal ingezet door de visverwerkende industrie. Bij het handelen van veel viskisten tegelijk is het gebruik van pallets noodzakelijk. Hierbij schiet echter de standaard kunststof pallet tekort.

Uniek opstaand randje

Het toepassen van een standaard kunststof pallet kan tot gevaarlijke situaties leiden. De viskisten zijn nest-/stapelbaar en hebben een conische vorm, waardoor ze onderaan niet op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen de viskisten gaan schuiven en relatief makkelijk omvallen bij het verplaatsen van de geladen pallet. Als oplossing heeft Schiphorst een pallet ontwikkeld waarbij de beveiligingsrand van 10 mm naar binnen is verplaatst. Dankzij deze fixatierand blijven de viskisten stevig op de pallet staan. Dit biedt optimale veiligheid bij het verplaatsen en laden met een heftruck en tijdens het vervoeren in een vrachtwagen.

Als basis voor de viskistenpallet is gekozen voor een heavy pallet van 1.200 x 1.000 x 165 mm met een open structuur, voorzien van 6 sleeplatten aan de onderzijde. De robuuste pallet is geschikt voor intensief meermalig gebruik, plaatsing in stelling en is eenvoudig te reinigen en drogen.

Viskistenpallet kopen?

Bekijk onze viskistenpallet en meer pallets voor de visindustrie in onze online catalogus. Hier vindt u alle productinformatie en kunt u direct een offerte aanvragen.

Vis_Distributieset_met_heftruck_1_.original.format-webp