Studio_Anneloes_9.width-2560

De meest gebruikte kunststof bakken

in magazijnsystemen

De meest gebruikte kunststof bakken in magazijnsystemen

Kunststof bakken zijn niet weg te denken uit het magazijn. Het zijn ideale opslagmiddelen voor (relatief) kleine artikelen. Er zijn verschillende magazijnsystemen waarbij kunststof bakken gebruikt worden. Denk hierbij aan geautomatiseerde bakkenstellingen, paternoster-systemen, gewone bakkenstellingen en verrijdbare bakkenstellingen. Het aanbod kunststof bakken is erg breed. Welke bakken zijn nu het meest geschikt voor uw magazijn?

Top 5 meest gebruikte kunststof bakken voor een magazijnsysteem

1) Euronorm uitpakbakken
2) Magazijnbakken
3) Conveyorbakken
4) Ruimtebesparende bakken
5) Inzetbakken

Studio_Anneloes_Schiphorst2
Schiphorst-magazijnbak
Quantore_7.jpg
Klapkratten_Schiphorst3
Paternosterkast

Waarom worden deze kunststof bakken het meest gebruikt?

Euronorm uitpakbakken
De naam verklapt het al. Uitpakbakken zijn voorzien van een ruime uitpakopening, zodat de inhoud goed toegankelijk is. Ideaal voor in een orderpickmagazijn, waar medewerkers de hele dag door goederen verzamelen.

Speciaal voor retailers met een klein magazijn en beperkt winkeloppervlak bestaat er een systeem van verrijdbare uitpakbakken. Dit is het Rolling Storage Systeem. Het Rolling Storage System bestaat uit een set kunststof bakken van 600x400x250 mm met een uitpakopening van 110 mm hoog. De bakken staan op een dolly; een kunststof rolplateau dat is voorzien van vier zwenkwielen met gegalvaniseerde zwenkgaffels en een geluiddempend rubber loopvlak. Dit multifunctionele magazijnsysteem is standaard verkrijgbaar met 4, 5 of 6 bakken. Het systeem kan op volgorde van de winkelpaden worden gevuld en zonder ompakken de winkel in worden gereden om lege vakken bij te vullen. Het Schiphorst Rolling Storage System kan worden uitgebreid met hoekprofielen. Deze plaatst men op de hoeken van de uitpakbak waardoor ze functioneren als verhogingsstuk. Hierdoor ontstaat er een extra hoge uitpakruimte tussen de uitpakbak en de bak erboven. Op deze manier kan met één magazijnsysteem op efficiënte wijze grote en kleine artikelen verwerken.

Magazijnbakken
Magazijnbakken zijn wat kleiner dan euronorm uitpakbakken. Ze zijn ook voorzien van een uitpakopening. Magazijnbakken worden dan ook wel grijpbakjes genoemd. Magazijnbakken zijn erg gewild voor het opslaan van kleine goederen en onderdeeltjes. Bij magazijnbakken heeft deze grijpopening een schuin verloop naar voren, waardoor kleine delen makkelijker uit de bak gehaald kunnen worden. Denk hierbij aan assemblage artikelen zoals boutjes en moertjes.

Conveyor bakken
Steeds meer magazijnen werken met een geautomatiseerd systeem. Opslagbakken die in een geautomatiseerd magazijn rouleren, moeten van specifieke eigenschappen zijn voorzien om soepel door het systeem te kunnen manoeuvreren. Daarnaast dienen de bakken te zijn voorzien van aangrijppunten voor de shuttle-robots. De bodem moet geschikt zijn voor rollenbanen en loopbanden en dusdanig vormgegeven zijn dat ze geen geluidsoverlast veroorzaken. Omdat dit hele specifieke eigenschappen zijn, zijn er speciale conveyor bakken ontwikkeld voor dit soort systemen.

Ruimtebesparende bakken
In magazijnen waar een ruimte een schaars goed is, werkt men graag met ruimtebesparende bakken zoals klapkratten en nest-/stapelbare bakken. Wanneer deze bakken niet nodig zijn, kunnen ze ingeklapt of in elkaar geschoven worden, waarmee tot ruim 80% volumereductie wordt gerealiseerd als ze leeg in de opslag staan. Klapkratten hebben een buitenafmeting van 600x400x230 mm. De ingeklapte hoogte is 36 mm. Dat is dus 83% volumewinst! Het voordeel van nest-/stapelbare bakken is dat ze in een hogere uitvoering verkrijgbaar zijn. Gangbare afmetingen zijn 600x400x300 mm en 600x400x400 mm. Een nest-/stapelbak van 400 mm hoog heeft een nesthoogte van 110 mm en levert dus zo’n 72% volumereductie op.
Inzetbakken voor paternosterkasten
Voor het vullen van paternosterkasten worden inzetbakken gebruikt. Deze bakken zijn in vier verschillende afmetingen leverbaar waarmee de schappen in de kast optimaal kunnen worden benut. Desgewenst kunnen inzetbakken in een euronorm stapelbak worden geplaatst, wat weer in zijn geheel in de paternosterkast geplaatst kan worden. Op deze manier kunnen goederen naar wens gegroepeerd worden opgeslagen en uitgenomen.

Bekijk onze bakken voor magazijnsystemen in de online catalogus

In de online catalogus vindt u ons complete leveringsprogramma. In ons brede en diepe assortiment is voor nagenoeg elk magazijn een passende opslagbak voor handen. Wilt u hulp bij het vinden van de juiste kunststof bak? Informeer dan vrijblijvend, onze productspecialisten zijn u graag van dienst!


Kunststof bakken voor uw magazijn

Wilt u weten wat de juiste bak is voor uw magazijn? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze productspecialisten beschikken over jarenlange ervaring en zijn u graag van dienst!

Bonfix_15.jpg