Levensmiddelengeschikte kunststof ladingdragers

In het kader van voedselveiligheid wordt de wetgeving omtrent het gebruik van kunststof verpakkingen steeds strenger. In Europa zijn hieromtrent twee regelgevingen van kracht. In Verordening (EG) 1935/2004 worden algemene eisen gesteld aan voedselcontactmaterialen en daarnaast gelden er specifieke richtlijnen voor (onder meer) kunststoffen (Verordening (EU) nr. 10/2011).

Wij produceren kunststof bakken, pallets en palletboxen die aan beide richtlijnen voldoen. We maken daarbij gebruik van hoogwaardige kunststof materialen die een lange levensduur kennen. De levensmiddelengeschiktheid van de ladingdragers is te herkennen aan het levensmiddelengeschiktheid teken (Food-Grade sign) dat is meegegoten in het product. Daarnaast wordt er een verklaring van overeenstemming uitgegeven die bijvoorbeeld bij een BRC audit kan worden gebruikt om aan te tonen dat de ladingdrager bestemd is om met levensmiddelen in aanraking te komen.

Aan verdere hygiëne is gedacht door in het design van de ladingdragers rekening te houden met toepassings- en onderhoudseigenschappen. Zo zijn vleeskratten voorzien van een dichte bodem tegen lekken en hebben AGF kratten een smalle sleufperforatie voor het vers houden van groenten en fruit.

Zoek ladingdragers per branche

Bekijk hier per branche welke levensmiddelgeschikte ladingdragers er door ons ontwikkeld zijn.

Branches