Palletboxen-Schiphorst

Kunststof kisten

voor transport en logistiek

Kunststof kisten

Zoekt u een goede logistieke oplossing in de vorm van stevige kunststof kisten? Schiphorst heeft een breed aanbod kunststof kisten geschikt voor gebruik in logistiek, transport en magazijn.

Functionaliteit van kunststof kisten

Kunststof kisten voor de industrie worden breed ingezet. Ze worden zowel in de food- als de non-foodindustrie volop gebruikt voor:

- bulkopslag;
- intralogistiek;
- sorteerprocessen;
- distributie;
- export.

Kunststof kisten onderscheiden zich middels een aantal kenmerken. Zo heeft elke industrie zijn eigen argumenten om gebruik te maken van kunststof kisten. Een voorbeeld hiervan is de zadenindustrie. Steeds meer zadenboeren stappen voor het opslaan van hun voorraad over van bigbags en kartonnen boxen op kunststof kisten. Veel zadenboeren worden in toenemende mate geconfronteerd met muizenoverlast. Daar waar bigbags en kartonnen boxen de muizen niet buiten de deur kunnen houden, lukt dat met een kunststof kist wel. Bovendien zijn kunststof kisten net als bigbags en kartonnenboxen geschikt voor bulkopslag.

het-grote-voordeel-van-kunststof-p.original.format-webp

Een ander voorbeeld is de afvalverwerkende industrie. Kunststof kisten zijn leverbaar in verschillende kleuren, waardoor ze bij uitstek toegepast kunnen worden bij het uitsorteren van goederenstromen of, zoals in deze industrie veel voorkomt, het sorteren van recyclebare afvalstromen. Kunststof kisten bieden bovendien veel opslagruimte en zijn bestand tegen de meeste chemicaliën en zuren. Allemaal kenmerken die van pas komen in de recyclingbranche.

Voordelen van kunststof kisten

Kunststof kisten bieden meerdere voordelen ten opzichte van kisten van andere materiaalsoorten:

- Kunststof is hygiënisch in gebruik en makkelijk te reinigen
- Plastic kisten zijn gemaakt van kunststof dat bestemd is om met levensmiddelen in aanraking te komen (foodgrade)
- Kunststof kisten zijn vloeistofdicht en bestand tegen de meeste chemicaliën
- Kunststof kisten zijn vormvast, splinteren niet en nemen geen vocht of schimmels op
- Kunststof kisten hebben een hoog draagvermogen en zijn onderling goed stapelbaar, ook wanneer ze beladen zijn

Paprika_palletboxen_1

Kunststof kist in diverse modellen verkrijgbaar

De variatie aan kunststof kisten is breed. Zo onderscheiden we dichte en geperforeerde kisten en zijn er verschillende onderuitvoeringen beschikbaar. Hier kan gekozen worden uit vier poten, drie sleeplatten of zes sleeplatten.

Op al deze basisvarianten zijn weer verschillende opties mogelijk. Denk hierbij aan een;
- kunststof kist met deksel
- kunststof kist met deksel en slot
- kunststof kist met markeringsvlakken
- kunststof kist met bedrukking
- kunststof kist met wielen

Maatvoering en kleurkeuze van kunststof kisten

Plastic kisten zijn verkrijgbaar in de volgende basisafmetingen:
- 1.000 x 600 mm
- 1.200 x 800 mm
- 1.200 x 1.000 mm

Per basisafmeting zijn er verschillende hoogtes verkrijgbaar. De meest gangbare kunststof kist wordt ook kuubskist genoemd en heeft een afmeting van 1.200x1.000x760 mm.

Kunststof palletboxen zijn standaard leverbaar in de kleur grijs. Enkele gangbare modellen zijn in andere kleuren leverbaar, zoals blauw, groen en rood. Overige modellen kunnen naar wens worden voorzien van een kleurvlak. Dit wordt vaak gedaan wanneer kunststof kisten een specifieke functie hebben binnen een productie- of sorteerproces.

Schiphorst bedrukkingen.jpg

Gerelateerde producten