Paprika_kratten_header2.3840x1644

Robuust, stevig en duurzaam

kunststof klapkratten en palletboxen voor de paprikateelt

Duurzame kunststof ladingdragers voor de paprikateelt

Paprika's zijn één van de meest geteelde kasgroenten in Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. De paprika is een gezonde groente die rijk is aan vitamine C en foliumzuur. Deze veelzijdige groente wordt wereldwijd breed toegepast in warme gerechten zoals sauzen, soepen en roerbakgerechten en is ook populair als rauwkost. Het is dan ook niet verrassend dat voor deze groente veel afzetkanalen in binnen- en buitenland te vinden zijn.

Paprika’s in klapkratten en palletboxen

De breed gedragen interesse voor de paprika maakt deze groente bij uitstek een exportproduct. Nederland vertegenwoordigt samen met Spanje en Mexico bijna twee derde van de totale wereldhandel in paprika’s. Voor het transport van paprika’s maakt de Nederlandse markt zoveel mogelijk gebruik van duurzame, herbruikbare verpakkingen. Met name kunststof klapkratten en kunststof palletboxen zijn erg gewild hiervoor.

Kunststof palletboxen zijn lichter en hygiënischer in gebruik dan de houten variant. Zeker in de teelt, waar men altijd beducht is op virussen, is dit een groot voordeel. Kunststof palletboxen zijn ideaal voor bulktransporten van de teler naar de verwerker. Het nadeel van deze palletboxen is echter het lege retourtransport. Palletboxen worden dan vaak alleen ingezet over kortere afstanden. Als alternatief kan men gebruik maken van inklapbare palletboxen.

Paprika_palletboxen_1.original.format-webp

Maar de meest gebruikte ladingdrager in de paprikateelt is toch wel de kunststof klapkrat. Kunststof klapkratten zijn handzaam, hygiënisch in gebruik en leveren een volumebesparing tot 85% op bij leeg retourtransport. Dat maakt de klapkratten populair voor de distributie van paprika’s die ver over de grens gaan.

Kunststof klapkratten van Schiphorst

Een teler kan op twee manieren aan kunststof klapkratten komen; kopen of huren. Het kopen van eigen fust is de laatste jaren steeds meer in trek. De prijs van huurkratten is mede gebaseerd op het aantal omwentelingen dat een krat maakt.

Speciaal voor de AGF-sector heeft Schiphorst unieke klapkratten ontworpen. De zogeheten Clever-Fresh-Box serie is verkrijgbaar in vijf verschillende euronorm afmetingen en is erg in trek bij paprikatelers. De Clever-Fresh-Box biedt dan ook een aantal unieke eigenschappen. De kratten hebben een opvallend laag eigen gewicht met een hoog draagvermogen. Ingeklapt leveren ze tot maar liefst 85% volumereductie op. Unieke perforatie zorgt voor de juiste luchtcirculatie ten behoeve van versbehoud. De kratten hebben een stevige bodem en zijn geschikt voor automatische handling.

Klapkratten kunnen naar wens worden geproduceerd in de huisstijlkleur van de klant en worden voorzien van een logo. De kratten hebben een voorziening voor het meespuiten van een inmould-barcodelabel of voor het plaatsen van een barcodesticker en kunnen desgewenst van een RFID-transponder worden voorzien.

Paprika_kratten_header3.original.format-webp

Duurzaam in gebruik

Als gebruiker van kunststof klapkratten draagt u bij aan een duurzame logistiek. Met 85% volumereductie is het klapkrat bij uitstek geschikt als roulatiefust. De degelijke klapkratten van Schiphorst gaan jarenlang mee en voorkomen het overbodige gebruik van onnodige eenmalig bruikbare wegwerpverpakkingen. Aan het eind van hun levensduur kunnen klapkratten geheel gerecycled worden. Schiphorst faciliteert hierin middels een eigen recycleservice. Oude kratten worden vermalen en het maalgoed wordt bewerkt tot granulaat waar wij weer nieuwe kunststof ladingdragers van produceren.

Paprika_kratten_2
Paprika_kratten_4
Paprika_kratten_3

Gerelateerde productcategorieën