Nederlanders eten gemiddeld 143 gram groente per dag. Het voedingscentrum beveelt aan om 250 gram groente per dag te dag te eten. Er valt dus nog wat aan onze eetgewoontes te verbeteren. Aan de Hollandse groente- en fruitsector ligt het in ieder geval niet. Met een totale omzet van ongeveer € 18 miljard (handelswaarde) is Nederland groot in productie, import en export van groenten en fruit. Een groot aandeelhouder hierin is Versland Selection in Poeldijk, die een groep van ongeveer 120 telers vertegenwoordigd. Voor de dagelijkse distributie tussen teler, distributiecentrum en klant, leverde Schiphorst 350.000 klapkratten van het type Clever-Fresh-Box aan Versland Selection in de afmetingen 600x400x230 mm en 600x400x180 mm.

Clever Fresh Box voor Versland Selection

De groenten van Versland worden voor 50% afgezet bij groentesnijderijen. Het overige deel vindt zijn weg naar de retail, groothandelaren en exporteurs. “De kracht van Versland zit in de flexibiliteit die de firma biedt in de manier van leveren” vertelt Ed Koelewijn, directeur bij Versland Selection.

“Elk afzetkanaal stelt zijn eigen eisen aan de aanlevering van de verse groenten. Hetzij aan de verpakking (eigen krat, karton, poolkrat etc.), hetzij aan het product zelf.” Waar de ene klant het product alleen voorgespoeld wil hebben, wil de ander het gewassen. De één wil het product los in het krat en weer een ander wil het al verpakt. Versland anticipeert hierop en levert dat wat de klant vraagt. Wat wel een constante factor is, is de kwaliteit van de geleverde producten; Versland staat garant voor dagverse producten van uitsluitend hoge kwaliteit. Om de distributie van dit alles probleemloos te laten verlopen en een constante kwaliteit te kunnen waarborgen zorgt Versland voor een continue voorraad van klapkratten in alle fasen van het distributiekanaal. Hiervoor heeft Versland inmiddels zo’n 350.000 klapkratten in roulatie.

Schiphorst_klapkrat_agf_1.jpg

Roulatie van eigen klapkratten

Twee jaar geleden maakte Versland de keuze om over te stappen van poolfust op een netwerk van eigen kratten. Bij het aantal omwentelingen die de kratten bij Versland maken bleek dit economischer dan het huren van kratten. De keuze van Versland is daarbij gevallen op de Clever Fresh Box van Schiphorst. “We hebben een aantal modellen getest en het klapkrat van Schiphorst kwam naar voren als het klapkrat me de beste prijs/kwaliteit verhouding.” geeft Ed Koelewijn aan. “Deze klapkratten zijn makkelijk open en dicht te klappen, bieden een hoog draagvermogen en zijn licht en handzaam in gebruik.”

Schiphorst_klapkrat_agf_2.jpg

De Schiphorst-klapkratten zijn makkelijk open en dicht te klappen en handzaam in gebruik.

Schiphorst_klapkrat_agf_4.jpg

Het gepatenteerde lift-lock-systeem waarborgt een gezekerde sluiting van de hoeken

Schiphorst_klapkrat_agf_3.jpg

Smalle sleufperforatie draagt bij aan luchtcirculatie in het krat

De Clever Fresh Box levert ingeklapt een volumebesparing van maar liefst 83% op, wat aanzienlijk scheelt in het aandeel lege retourtransporten van de kratten. De Clever Fresh Box heeft geperforeerde wanden en bodem. De smalle sleufperforatie maakt luchtcirculatie voor doorkoeling van de gewassen in het krat mogelijk en is dusdanig vormgegeven dat het geen afdrukken achterlaat in het product. De kratten zijn voorzien van geïntegreerde etikethouders, zodat er makkelijk labels aan het krat bevestigd kunnen worden en er geen stickers nodig zijn die vervelende plakresten achterlaten. Tevens biedt het krat voorzieningen voor het aanbrengen van een inmould-barcode. Het gepatenteerde lift-lock-systeem waarmee de kratten zijn uitgevoerd waarborgt een gezekerde sluiting van de hoeken, wanneer de kratten zijn opengeklapt.

Uniek product

Voor Versland zijn de kratten in het blauw geproduceerd en voorzien van een reliëflogo zodat de kratten als eigendom van Versland kunnen worden geïdentificeerd. De kratten zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt pp en kunnen aan het einde van hun levensduur volledig worden gerecycled tot herbruikbaar granulaat voor de productie van nieuwe kratten.

In plaats van een reliëflogo kunnen de klakratten ook worden voorzien van een logo- of tekstbedrukking middels zeefdruk of hotstamp. Tevens zijn er diverse kleurmogelijkheden voor de uitvoering van de klapkratten, zodat deze passen bij de bedrijfshuisstijl.

Ook klapkratten voor uw organisatie?

Wilt u weten of het gebruik van klapkratten ook lonend kan zijn voor uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze productspecialisten zijn al geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie voorzien aangaande het toepassen van de juiste kunststof ladingdrager in uw logistieke proces. Desgewenst kunnen wij u op uw locatie bezoeken voor advies op maat.

Bel, e-mail of app voor een afspraak!


Bekijk onze AGF-kratten in de online catalogus