Silverline-header.3840x1146

Euronorm bakken

voor industriële toepassingen

Euronorm bakken bij Schiphorst

Kunststof bakken en kratten zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen en afmetingen. In de industrie werkt men bij voorkeur met gestandaardiseerde afmetingen, bekend als euronorm afmetingen. Standaard afmetingen maken het laden en lossen van goederen sneller en eenvoudiger, wat leidt tot kortere wachttijden en snellere doorlooptijden in bijvoorbeeld distributiecentra. Door gebruik te maken van standaard afmetingen, kunnen transportmiddelen zoals vrachtwagens, schepen en containers optimaal worden geladen, wat de efficiëntie verhoogt en de transportkosten verlaagt.

De totstandkoming van euronorm afmetingen

De totstandkoming van gestandaardiseerde kunststof bakken is in de verte gerelateerd aan de komst van de vorkheftruck. Deze is in 1919 ontwikkeld door de Amerikaan Lester M. Sears. Een paar jaar later is daar door Howard T. Hallowel de pallet bij bedacht: een plateau op klossen, zodat de heftruck makkelijk goederen kan verplaatsen, laden en lossen.

In de jaren daarna wint de pallet enorm aan populariteit. Het gebruiksgemak van deze eenvoudige uitvinding brengt een enorme efficiëntie met zich mee voor grootschalige transport- en opslag van levensmiddelen en goederen. Tot men begin jaren ’60 tot het inzicht komt dat het tijd is om afspraken te maken over gestandaardiseerde afmetingen, zodat nationale en internationale transporten nog efficiënter uitgevoerd kunnen worden. In 1961 worden er door de Europese transportsector twee belangrijke palletafmetingen gedefinieerd waarmee trailers van vrachtwagens optimaal beladen kunnen worden. De europallet van 1.200x800 mm en de blokpallet van 1.200x1.000 mm.

Historie_kunststof_kratten_Schiphorst

In diezelfde periode worden de eerste kunststof kratten ontwikkeld. Eind jaren 50 is men begonnen met de productie van kunststof kratten als vervanging van de tot dan nog veel toegepaste houten kratten. Na het vastleggen van Europese standaarden voor pallets, zijn deze afmetingen als vanzelfsprekend doorgevoerd in de maatvoering van kunststof bakken en kratten voor de industrie. Euronorm bakken zijn een feit.

Afmetingen euronorm bakken

Euronorm bakken zijn in de volgende bodemafmetingen verkrijgbaar:

Van deze afmetingen is de 600x400 mm variant verreweg het populairst. Deze afmeting biedt een ruim opslagvolume en is ook goed manueel te handelen.

Euronorm afmetingen per europallet en blokpallet:

Euronorm euro
Euronorm blok

Soorten euronorm bakken

Schiphorst distribueert en ontwikkelt al kunststof bakken sinds 1960. Kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dit biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren, waarmee op uiteenlopende behoeftes kan worden ingespeeld. Dat heeft ons door de jaren heen een uitgebreid assortiment aan doordachte producten opgeleverd. Het aanbod aan verschillende soorten euronorm bakken is dan ook zeer groot. U vindt in ons assortiment onder meer euronorm AGF-kratten, euronorm vleeskratten, euronorm broodkratten, euronorm viskratten, euronorm hittebestendige kratten, euronorm invrieskratten, euronorm stapelbare opslagbakken, euronorm uitpakbakken, euronorm nest/-stapelbare bakken, euronorm bakken met deksel, euronorm klapkratten, euronorm retailboxen en euronorm conveyorbakken.

ici-paris-xl-implementeert-nieuw-geautomatiseerd-orderpicksysteem-met-customized-kunststof-silverline-bakken-van-schiphorst-transport-en-opslagtechniek-3.jpg
Paprika_kratten_3
Schiphorst_bessenkratten2.jpg

De afmetingen van euronorm bakken zijn afgestemd op de Europese pallet- en rolcontainerafmetingen.

Al deze soorten euronorm bakken zijn ontworpen voor industrieel gebruik. Dat wil zeggen dat deze bakken zich onderscheiden van huishoudelijke kunststof bakken. Ze zijn zwaarder en hebben speciale ribstructuren in het design waardoor ze ook meer vormvastheid bieden. Het materiaal is extra taai en slagvast. Dankzij deze eigenschappen gaan industriële euronorm bakken zeer lang mee, ook wanneer ze dagelijks intensief worden gebruikt. De herbruikbare kunststof euronorm bakken zijn dan ook duurzaam in gebruik. Kunststof bakken die onbruikbaar zijn geworden zijn 100% recyclebaar.

Euronorm bakken kopen

Op zoek naar euronorm bakken voor uw logistiek, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze productspecialisten zijn u graag van dienst! Zij hebben jarenlange ervaring in uw branche en kunnen u van een passend advies voorzien. Desgewenst bezoeken zij uw locatie met een aantal testmodellen. Bel vandaag nog voor een afspraak!