Hygiene_pallet_tweekleurig_1.width-2560

Georganiseerd te werk gaan

met gekleurde pallets

Gekleurde kunststof pallets voor diverse doeleinden

Er is steeds meer vraag naar kunststof pallets in verschillende kleuren. Gekleurde pallets worden onder meer ingezet om goederen- en afvalstromen te scheiden, bijvoorbeeld om kruisbesmetting te voorkomen of om werkprocessen efficiënter te laten verlopen.

Functie van gekleurde kunststof pallets

Er zijn verschillende typen kunststof pallets verkrijgbaar. Naar gelang de functie van het type pallet varieert ook de functie van de kleur van de pallet.

Kunststof medium pallets
Medium pallets worden veel ingezet voor intralogistieke doeleinden. Het draagvermogen van dit type pallet is geschikt voor een brede range aan producten. Dankzij het lage eigen gewicht van dit type pallet is de investering relatief laag. Om interne werkprocessen efficiënter en veiliger te laten verlopen, werkt men graag met gekleurde pallets. Met name rood, groen en blauw worden veel gebruikt om onderscheid te maken. Rood is een opvallende signaalkleur waarmee men nadrukkelijk een scheiding kan aanbrengen of aangeven dat iets is afgekeurd. Blauw wordt vaak geassocieerd met verplichtingen en kan duiden dat er actie nodig is. Groen staat voor doorgaan en duidt dat iets binnen een proces in beweging is.

H1 hygiëne pallets
H1 pallets hebben een gladde en hygiënische vormgeving en bieden een zeer hoog draagvermogen. In de voedingsindustrie en met name de vleesindustrie is de H1 pallet een veelgebruikte pallet. De reguliere H1 pallet is lichtgrijs van keur. Lichtgrijze pallets hebben een hygiënische uitstraling. Eventuele verontreinigingen zijn hierop snel zichtbaar. Ook in de voedingsindustrie werkt de intralogistiek met kleurcoderingen zoals hierboven bij de medium pallets is beschreven. Daarom zijn naast lichtgrijze ook groene, rode en blauwe H1 pallets verkrijgbaar.

Dichte hygiëne pallets
In de farmacie en grondstoffenindustrie wordt veel gewerkt met gesloten hygiëne pallets. In tegenstelling tot de H1 pallet hebben deze hygiëne pallets een geheel gesloten palletdek. Hygiëne pallets zijn leverbaar in lichtgrijs, wit en blauw. Lichtgrijs en wit staan voor hygiëne en reinheid. Blauw staat voor betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Pallets_kleur_2.original.format-webp

Met gekleurde pallets zijn goederen- en productstromen in één oogopslag te identificeren. Lichtgrijze pallets zijn erg gewild in hygiënische werkomgevingen. Lichtgrijs is neutraal en oogt fris. Bovendien zijn eventuele vervuilingen hierop snel zichtbaar.

Pallets_kleur_1.original.format-webp

Gekleurde pallets op aanvraag

Ook het conformeren aan de huisstijl kan een reden zijn om gekleurde pallets te kopen. Veel productiebedrijven leveren hun goederen uit op pallets die vervolgens door de afnemer omgeruild of geretourneerd moeten worden. Door de pallets te laten produceren in de kleur van de bedrijfshuisstijl is deze onmiskenbaar als eigendom te identificeren. Bij hygiëne pallets bestaat zelfs de mogelijkheid om deze in twee kleuren uit te voeren. Als finishing-touch kan het bedrijfslogo op de klossen van de pallet gedrukt worden.