Gekleurde kunststof pallets voor diverse doeleinden

Kunststof pallets kom je overal tegen; in magazijnen, stellingen, productieruimtes, buitenopslag etc. Kunststof pallets zijn erg praktisch in gebruik. Ze bieden een solide basis aan grote partijen goederen in dozen en bakken, of aan grote stukgoederen. Goederen op pallets zijn makkelijk verplaatsbaar middels pompwagen en heftruck en kunnen in een stelling worden geplaatst. Niet alleen zijn er allerlei verschillende typen pallets verkrijgbaar (exportpallets, heavy duty pallets, hygiëne pallets etc.), ook zijn er veel verschillende kleuren pallets leverbaar.

Functie van gekleurde kunststof pallets

De meeste kunststof pallets hebben een neutrale donkergrijze of zwarte kleur. Grijze pallets geven een rustige uitstraling en leiden niet af in een werkomgeving waar kleuren vaak een specifieke betekenis hebben zoals bijvoorbeeld het duiden van gevaar of een andere strategische betekenis. Bovendien worden kunststof pallets vaak gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk gerecycled kunststof. Dit betreft veelal donkergrijs of zwart materiaal.

Wanneer het belangrijk is om goederenstromen te scheiden kan men er bewust voor kiezen om wel te werken met gekleurde kunststof pallets. Denk hierbij aan het duiden en scheiden van allergenen in de voedingsindustrie, of het apart houden van herbruikbaar restmateriaal in diverse productieprocessen.

Een andere reden om gekleurde plastic pallets te gebruiken is om deze te conformeren aan de huisstijl van een bedrijf. Het aanbrengen van een logo geeft de kunststof pallets een finishing touch.

Pallets kleur 2
Pallets kleur 1

Met gekleurde pallets zijn goederen- en productstromen in één oogopslag te identificeren. Lichtgrijze pallets zijn erg gewild in hygiënische werkomgevingen. Lichtgrijs is neutraal en oogt fris. Bovendien zijn eventuele vervuilingen hierop snel zichtbaar.

Veel gebruikte kleuren kunststof pallets

Om eerder genoemde redenen worden donkergrijze en zwarte kunststof pallets altijd nog het meest verkocht. Daarnaast constateren we een toenemende vraag naar gekleurde kunststof pallets. Zo zijn rode en blauwe kunststof pallets erg populair. Rood is een duidelijke signaalkleur waarmee men nadrukkelijk een scheiding kan aanbrengen. Blauw is de kleur van de lucht en de zee en wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid en intelligentie. Ook de kleur lichtgrijs is erg gewild en wordt vaak toegepast in hygiënische werkomgevingen en in cleanrooms. Lichtgrijs is neutraal en oogt fris. Bovendien zijn eventuele vervuilingen snel zichtbaar.

Soorten gekleurde kunststof pallets

Niet alle typen pallets zijn in meerdere kleuren leverbaar. Eenmalig te gebruiken one-way pallets worden zo kostenefficiënt mogelijk geproduceerd en zijn daarom bijna altijd antraciet of zwart van kleur. Medium pallets, heavy duty pallets en hygiëne pallets worden vaak aangeschaft voor specifieke doeleinden en hebben een onderscheidende functie. Deze typen pallets zijn dan ook standaard in verschillende kleuren leverbaar.

Bekijk ons aanbod gekleurde bakken in onze online catalogus:


Gekleurde kunststof pallets voor uw toepassing

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van gekleurde kunststof pallets binnen uw werkomgeving? Vraag dan een vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan. Onze productspecialisten beschikken over jarenlange ervaring en zijn u graag van dienst!

Pallets kleur 3
None

Schiphorst staat garant voor hoogwaardige producten en biedt daarbij optimaal bestelgemak middels een persoonlijke service. Snel bestellen? Uw vaste contactpersoon bij Schiphorst weet wat er speelt binnen uw logistieke proces en zal u snel van de juiste offerte voorzien.

Twijfelt u over wat de juiste ladingdrager is voor uw toepassing? Maak gebruik van onze gratis bezoekservice voor een persoonlijk advies op maat!