Schiphorst_gekleurde_kratten2.3840x1238

Gekleurde kratten en bakken

voor productsortering en het scheiden van goederenstromen

Gekleurde kunststof bakken voor diverse toepassingen

Kunststof bakken kom je overal tegen; in magazijnen, werkplaatsen, productieruimtes, bergkasten, op de werkvloer etc. Kunststof bakken zijn erg praktisch in gebruik. Ze bieden veel opslagruimte, zijn stapelbaar, makkelijk schoon te houden, ze zijn hygiënisch in gebruik en bovendien gaan ze jarenlang mee. Het aanbod van kunststof bakken is dan ook erg breed. Niet alleen zijn er allerlei verschillende typen bakken verkrijgbaar (stapelbakken, klapkratten, nest-/stapelbare bakken etc.) ook zijn er veel verschillende kleuren bakken leverbaar.

Toepassing van gekleurde kunststof bakken

De meeste kunststof bakken hebben een neutrale grijze kleur. Grijze bakken geven een rustige uitstraling en leiden niet af in een werkomgeving waar kleuren vaak een specifieke betekenis hebben zoals bijvoorbeeld het duiden van gevaar of een andere strategische betekenis.

Om diezelfde reden kan er ook bewust gekozen worden om wel te werken met gekleurde bakken. Met gekleurde bakken kan men onder meer goederenstromen scheiden en afvalstromen sorteren. Door te werken met gekleurde kunststof bakken kan men aangeven dat iets bij een bepaald onderdeel van het productieproces of bestelproces hoort.

Een andere reden om een afwijkende kleur te gebruiken is om de kunststof bakken te conformeren aan de huisstijl van een bedrijf. Het aanbrengen van een logo geeft de bak een finishing touch.

Schiphorst_gekleurde_kratten3.original.format-webp

Veel gebruikte kleuren kunststof bakken

Om eerder genoemde redenen worden grijze bakken altijd nog het meest verkocht. Daarnaast constateren we een toenemende vraag naar gekleurde kunststof bakken. Zo zijn rode en blauwe kunststof bakken erg populair. Rood is een duidelijke signaalkleur waarmee men nadrukkelijk een scheiding kan aanbrengen. Blauw is de kleur van de lucht en de zee en wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid en intelligentie.

In de AGF-sector zijn vanzelfsprekend groene kratten erg gewild. De kleur groen symboliseert groei, harmonie, frisheid en vruchtbaarheid. Groen heeft een sterke emotionele correspondentie met veiligheid.

En hoewel zwart geen bonte kleur is, is er ook steeds meer vraag naar zwarte plastic bakken. Zwart is krachtig en straalt elegantie uit. Het wordt daarom veel toegepast bij bedrijven die hun kunststof bakken ook als visitekaartje gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze producten uitleveren in hun eigen kunststof bakken. Zwarte bakken worden dan ook vaak gecombineerd met een opvallende logobedrukking.

Soorten gekleurde kunststof bakken

Diverse bakkenseries van Schiphorst zijn standaard leverbaar in meerdere kleuren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Magazijnbakken: leverbaar in blauw, rood en groen
Broodkratten / stapelkratten grove perforatie: leverbaar in blauw, bruin, geel, grijs, groen, oker, rood
Broodkratten / stapelkratten met dichte bodem: leverbaar in blauw, geel, grijs, groen en rood
Silverline extra sterke stapelbakken: leverbaar in blauw, grijs, rood
Distributiebakken: leverbaar met zes verschillende kleuren deksels

Daarnaast kan elk type kunststof bak of krat worden geproduceerd in de kleur die de klant wenst. Wij bieden een range met standaard kleuren waar men uit kan kiezen, maar ook in de kleurkeuze is maatwerk mogelijk. Ook onze verrijdbare onderstellen zijn standaard in meerdere kleuren leverbaar.

Bekijk ons aanbod gekleurde bakken in onze online catalogus:


Gekleurde kunststof bakken voor uw toepassing

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van gekleurde kunststof bakken binnen uw werkomgeving? Vraag dan een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aan. Onze productspecialisten beschikken over jarenlange ervaring en zijn u graag van dienst!

Ekoplaza15