contecline_compact_Schiphorst-header2.width-2560

Nieuw! Contecline Compact

Duurzame en efficiënte magazijnbevoorrading

Minder transportbewegingen met Contecline Compact

De Contecline Compact combineert de constructieve voordelen van een klassieke intralogistieke opslagbak met de duurzame logistieke voordelen van een inklapbare opslagbak. Contecline bakken zijn opslagbakken die worden toegepast in geautomatiseerde magazijnen. Het gaat dan veelal om grote oplages, wat inhoudt dat bij het bevoorraden van nieuwe magazijnen met deze opslagbakken veel transportbewegingen nodig zijn. Deze nieuwe variant, de Contecline Compact, wordt ingeklapt uitgeleverd, waardoor er aanzienlijk meer opslagbakken in één vrachtwagen vervoerd kunnen worden. Eenmaal op zijn plaats in het magazijn, wordt de Contecline opengeklapt en heeft dan de eigenschappen van een starre bak.

De klassieke Contecline is verkrijgbaar in verschillende hoogtes met de basisafmetingen 600x400 mm en 650x450 mm. De Contecline Compact zal vanaf eind dit jaar beschikbaar zijn in een afmeting van 600x400x320 mm.

Volumereductie Contecline Compact

De volumereductie tijdens het transport van deze opslagbakken bedraagt maar liefst 70%. Voordat de opslagbakken gebruikt gaan worden in het geautomatiseerde magazijn, worden de ingeklapte opslagbakken geopend en gezekerd. Na het openen zijn de zijwanden van de Contecline Compact stevig verankerd en is de opslagbak klaar voor gebruik in de intralogistiek. De Contecline Compact voldoet vanzelfsprekend aan dezelfde hoogstaande eisen als de klassieke starre Contecline bakken.

De voordelen van de Contecline Compact

contecline_compact_Schiphorst-set.original.format-webp

Efficiënt
De Contecline Compact biedt een volumereductie van 70% in vergelijking met de starre versie. Hierdoor kunnen de bakken ruimtebesparend worden getransporteerd en worden transportkosten verlaagd. Ter illustratie: bij de bevoorrading van een magazijn met 100.000 opslagbakken zijn normaliter 51 vrachtwagenritten nodig om de bakken op locatie te krijgen. De Contecline Compact reduceert dit tot enkel 15 vrachtwagenladingen.

Duurzaam 
70% volumereductie betekent ook 70% minder belasting op het milieu. Minder vrachtwagentransport staat voor minder CO2 uitstoot. Niet alleen neemt het transport af van 51 naar 15 vrachtwagenritten, ook op verpakkingsmateriaal wordt er flink bezuinigd. Het aantal benodigde exportpallets en wikkelfolie neemt af van maar liefst 1.950 stuks naar 570 stuks.

Effectief 
Eenmaal bij het magazijn worden de opslagbakken geopend en de zijwanden gezekerd. Optioneel kan het openen volautomatisch uitgevoerd worden. Het eindresultaat is een degelijke opslagbak voor geautomatiseerde magazijnen. Met uitstekende loopeigenschappen over rollenbanen en transportbanden en de stabiliteit zoals dat de Contecline-serie eigen is.

Over Contecline opslagbakken

De Contecline stapelbakkenserie is ontworpen voor gebruik in geautomatiseerde magazijn- en shuttlesystemen. De trays en bakken van deze serie hebben ideale roleigenschappen en zijn bijzonder geruisloos bij verplaatsing over transportlijnen. De stabiele, dubbelwandige hoekconstructie garandeert probleemloze verplaatsing over meanderende transportlijnen met veel bochtenwerk. De bakken hebben een laag eigen gewicht, doch een hoog draagvermogen tot maar liefst 50 kg per bak. Contecline bakken worden gemaakt van hoogwaardig BQC-polypropeen. Dit is een door ons zelf ontwikkelde compound dat garant staat voor een duurzame keuze. BQC is namelijk gemaakt van gerecycled granulaat en heeft slagvaste eigenschappen waardoor de bakken jarenlang meegaan.

De Contecline serie kent diverse opties waarmee de bakken op klantwens af te stemmen zijn:
- Vakverdeling voor twee tot acht compartimenten
- Afwateringsgaten in bodem en zijwanden, conform de brandveiligheidseisen van VDS en FM Global
- Leverbaar is ESD-bestendig materiaal
- Open of dichte handgrepen

Contecline in de praktijk

Bekijk onze praktijkvoorbeelden over geautomatiseerde magazijnen die werken met Contecline bakken.

Klapkratten voor meermalig gebruik

De Contectline Compact is een starre opslagbak, die alleen bij aanlevering ingeklapt is. Dit ten behoeve van transportreductie bij het bevoorraden van grote warehouses. Bent u op zoek naar klapkratten voor meermalig gebruik, ook dan bent u bij Schiphorst aan het juiste adres. Wij ontwikkelen en produceren al inklapbare bakken sinds de eerste generatie klapkratten. We bieden een brede range aan productoplossingen voor onder meer de agf-sector, levensmiddelindustrie, retail en e-fulfilment.