httpwww.schiphorstbv.nlwp-contentuploadsachterhoekpakket-al-10-jaar-enthou.3840x1380

Duurzaam & Gebruiksvriendelijk

Clever Fresh Box: al 10 jaar een succes!

Achterhoekpakket al 10 jaar enthousiast gebruiker van de Clever Fresh Box

Regelmatig gaan we bij klanten op bezoek om te kijken of alles nog naar wens verloopt met onze bakken, kratten en pallets. We kunnen dan meteen foto’s maken van onze producten in de praktijk. Zo kunnen we u weer laten zien hoe u onze kunststof ladingdragers in kunt zetten als logistieke oplossing in úw bedrijf. Onlangs waren we te gast bij Achterhoekpakket, groothandel in biologische groente, fruit en aanverwante artikelen. Zij maken al 10 jaar gebruik van onze klapkratten binnen een heel uniek concept. Achterhoekpakket is namelijk een AGF-groothandel zonder voorraad.

Achterhoekpakket en DistrEko

Achterhoekpakket is een initiatief van Rein van der Werff, die naast Achterhoekpakket ook DistrEko oprichtte. Beide ondernemingen functioneren als groothandel van biologische groenten en fruit en leveren aan de horeca en aan de particuliere sector. DistrEko bedient de Horeca, Achterhoekpakket is voor particulieren.

Achterhoekpakket_4.original.format-webp

Rein van der Werff voor de kratten in het distributiecentrum van DistrEko en Achterhoekpakket

Uniek; werken zonder voorraad

Uniek aan het concept van Achterhoekpakket en DistrEko is dat zij zonder voorraden werken. Elke nieuwe klant krijgt een persoonlijk intake gesprek, waarbij de wensen van de klant worden verwerkt in het leveringsprogramma. Klanten van Achterhoekpakket ontvangen wekelijks een pakket dat bij de smaak en de leefstijl van de klant past. Wanneer een klant wil afwijken van dit pakket, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, of omdat een klant in de zomer veel groenten uit eigen tuin eet, dan wordt dit aangepast en direct in het bestel- en leverprogramma meegenomen. Alle bestellingen die Achterhoekpakket uiteindelijk bij haar toeleveranciers plaatst zijn dus al verkocht.

100% vers en biologisch

De klanten krijgen wekelijks een vers pakket met groenten en fruit aangeleverd. En vers betekent in dit geval letterlijk vers. De producten komen direct van het land en daardoor zijn ze makkelijk een week á anderhalf houdbaar. Bestellingen voor de horeca vervoert DistrEko rechtstreeks in EPS fust van het land naar de horecaondernemers. Bestellingen voor particulieren gaan in EPS fust mee naar de verpakhal van Achterhoekpakket. Daar wordt alles omgepakt aan de hand van een doordacht coderingssysteem, zodat elke klant zijn eigen maatwerk pakket ontvangt. De bestellingen worden verpakt in de klapkratten van Schiphorst en uitgeleverd via 90 afgiftepunten in de regio.

Schiphorst kratten

Achterhoekpakket heeft gekozen voor klapkratten zodat in dezelfde rit waarin de pakketten worden uitgeleverd ook lege kratten van de vorige bestelling mee retour kunnen worden genomen. De volumebesparing die ingeklapte kratten opleveren maakt dit mogelijk, zodat er weer bespaard wordt op transportkosten. Van der Werff legt uit wat hun werkwijze betekent voor het brandstofverbruik: voordat een krat met groente normaliter bij de wederverkoper staat, is er al gauw 1,21 liter brandstof verbruikt. Bij DistrEko is dat maar 0,21 liter. Dat is onder meer te danken aan het doordachte in- en verkoop beleid waarbij er zonder voorraden wordt gewerkt. Er wordt rechtstreeks geleverd aan de wederverkoper, zonder tussenkomst van handelaar of veiling. Daarnaast levert het gebruik van klapkratten een grote bijdrage aan de brandstofbesparing, doordat het uitleveren van pakketten en retour halen van lege kratten in één rit kan worden gecombineerd.

Verder bieden de klapkratten meer voordelen; zo zijn ze standaard voorzien van geïntegreerde etikethouders, zijn ze makkelijk in- en uit te klappen dankzij het gepatenteerde Easy-Lift-Lock-System en zorgt de sleufperforatie voor de juiste doorluchting zodat de producten zo lang mogelijk hun versheid behouden.

Achterhoekpakket_15.jpg
Achterhoekpakket_15.jpg
Achterhoekpakket_8.jpg

Ook klapkratten nodig?

Bekijk de Clever-Fresh-Box serie in onze online catalogus. Hier vindt u de productspecificaties, mogelijke opties, kunt u een offerte aanvragen of de inklapbare bakken direct kopen in onze webshop!