Robot_met_kratten_-_Bakepack_header.width-2560

Basicline Plus 800x600 mm

in geautomatiseerde verpakkingslijn

Maatwerkoplossing voor verpakkingslijn deegwaren

Bakepack End of Line Solutions, onderdeel van de Verhoeven Bakery Equipment Family, biedt maatwerkoplossingen voor het verpakken van brood- en deegwaren. Zo ontwikkelt Bakepack End of Line Solutions onder meer complete systeemintegraties voor verpakkingslijnen in de broodindustrie.

Recent ontwikkelde Bakepack End of Line Solutions deze geïntegreerde verpakkingslijn. Om voldoende deegwaren in grote volumes te kunnen handelen is er gebruik gemaakt van een grote ladingdrager van 800x600 mm, welke is ontwikkeld en geleverd door Schiphorst.

Om voldoende draagvermogen en stabiliteit te bieden is er gekozen voor kunststof bakken uit de euronorm Basicline Plus stapelbakkenserie. Deze zijn naar klantwens uitgevoerd met een sandwichbodem welke geschikt is voor loopbanden en rollenbanen en een extra hoog draagvermogen biedt. Voor het project zijn ruim 2.700 maatwerk bakken uitgeleverd.

De verstevigende ribstructuren op de hoeken en langs de bovenranden van de bakken zorgen voor vormstabiliteit en aangrijppunten voor de verpakkingsrobots. Om de deegwaren voldoende te doorluchting bieden zijn deze bakken door Schiphorst klantspecifiek voorzien van ruime ventilatiegaten in de zijwanden. Er is gekozen voor een bak van 800x600x120 mm. Deze afmeting biedt een brede basis voor een ruim oppervlak, waarbij er bewust is gekozen voor een bak met lage hoogte, omdat deegwaren niet geschikt zijn voor stapeling. Omdat de Basicline Plus stapelbak zeer vormvast en stabiel is, kunnen de bakken zelf wel tot grote hoogte worden doorgestapeld, zodat er toch veel deegwaren op relatief klein oppervlak gehandeld kunnen worden.

Grote opslagbakken voor het magazijn

Gerelateerde producten