De_Weerd_Asperges_Schiphorst_header_2.width-2560

Dekselbakken voor verse asperges

Langdurig versbehoud

Dekselbakken voor vers geschilde asperges

Bij familiebedrijf De Weerd Asperges in Salland telen ze al 40 jaar de heerlijkste asperges. Deze culinaire groente wordt niet alleen aan particulieren verkocht, maar staat in de wijde regio op de menukaart bij vele restaurants. De asperges van De Weerd hebben een voortreffelijke reputatie en daar zijn de lokale restaurants goed van op de hoogte.

Asperges voor de horeca

“Nu het oogstseizoen weer van start is gegaan leg ik twee keer per week een route van zo’n 175 kilometer af om alle restaurants persoonlijk te beleveren.” vertelt Henk de Weerd, van De Weerd Asperges. De route gaat langs restaurants in Twente, Salland en pakt ook nog wat adressen mee op de Veluwe. De Weerd Asperges werkt met een beproefde uitlevermethode. De asperges die vers uit de grond komen kunnen naar wens geschild of ongeschild bij de restaurants worden bezorgd. Ongeschilde asperges worden in bekende blauwe EPS-kratjes uitgeleverd. Deze kratten zijn geperforeerd en dat is ideaal voor asperges met schil, die op die manier goed doorlucht kunnen worden. Geschilde asperges daarentegen zijn hun beschermende ‘jasje’ kwijt en moeten dus anders verpakt worden. De Weerd heeft hier gekozen voor Basicline dekselbakken van Schiphorst.

Dekselbakken voor versbehoud asperges

“Deze bakken zijn degelijk, goed afsluitbaar en mooi glad en dus hygiënisch.” zegt De Weerd. In de bakken worden de asperges ook niet meer blootgesteld aan uv-licht, wat het versbehoud van de geschilde asperges ten goede komt. De asperges worden door Aspergebedrijf De Weerd zelf geschild. Ze worden zorgvuldig gesorteerd op klasse, zodat het restaurant precies de asperges ontvangt zoals deze ze hebben wil. De dekselbak gaat op de wegschaal en de tarra wordt er afgehaald. Daarna begin het schillen, sorteren en vullen. Eenmaal verpakt kunnen de dekselbakken de bezorgauto in en kan Henk de Weerd aan zijn bezorgronde beginnen.

De asperges kunnen bij de restaurants met bak en al de koeling in. Op de bakken wordt statiegeld geheven door het aspergebedrijf, zodat men aan het eind van het seizoen zijn bakkenvoorraad weer op peil heeft voor het volgende seizoen. Ook worden de bakken in bodem en zijwand voorzien van enkele gaten. De reden? “Dan gaan de klanten de bakken niet gebruiken voor andere doeleinden. Hier hebben wij vervelende ervaringen mee. De bakken komen dan erg vervuild retour.” licht De Weerd toe.

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_1.1920x1080

Asperges, dekselbakken of allebei kopen?

Ook uw versproducten uitleveren in degelijke dekselbakken? Bekijk hier alle modellen online. Informeer bij onze productspecialisten naar de bedrukkingsmogelijkheden. Naast een tekstbedrukking behoort een logobedrukking ook tot de mogelijkheden.

Voor wat betreft de asperges van De Weerd, die kunt u online bestellen via www.deweerdasperges.nl. Wij mochten er al van proeven en het mag gezegd; het zijn, naar onze bescheiden mening, inderdaad de lekkerste asperges van Sallandse bodem! Ook de sfeervolle boerderijwinkel van De Weerd is een bezoekje waard. Naast asperges vindt u er een breed assortiment aan kwalitatieve streekproducten.

Verse asperges klaargemaakt voor transport

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_2

Florentina De Weerd sorteert zorgvuldig de geschilde asperges

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_1

De dekselbak wordt op de weegschaal gevuld met de asperges

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_4

De hygiënische dekselbakken zijn zeer geschikt voor opslag van vers geschilde asperges

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_5

De asperges worden geladen voor uitlevering aan de horeca; geschilde asperges in dekselbakken en ongeschilde asperges in geperforeerde kratten

De_Weerd_Asperges_Schiphorst_6

Henk De Weerd is klaar voor zijn eerste bezorgronde dit oogstseizoen, maar liefst 175 kilometer wordt er afgelegd om de vele restaurants van asperges te voorzien

Basicline dekselbakken voor uw producten

Ook op zoek naar dekselbakken voor levensmiddelen? Onze toegewijde branche- en productspecialisten zijn geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie en advies voorzien voor het optimale gebruik van het juiste product.

U als klant staat hierbij centraal, of het nu een standaard product betreft uit onze brede kwalitatieve assortiment, of juist een klantspecifieke wens.

Bel of e-mail met onze medewerkers voor advies op maat. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze 24-uurs adviesservice, waarbij onze productspecialist binnen één werkdag uw locatie bezoekt en u een aantal demo-modellen toont.

Telefoonnummer voor direct advies: +31(0)570 622 944 (op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur).

Voordelen Basicline dekselbakken

  • Basisafmetingen 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm en 800x600 mm
  • Glad en hygiënisch design
  • Robuust en slagvast
  • Laag eigen gewicht en hoog draagvermogen
  • Ook leverbaar als koffer, stapelbak of uitpakbak 
  • Diverse opties; open handgrepen, deksels, vakverdelers en inzetbakken
  • Gemaakt van foodgrade polypropeen
  • Zeer duurzaam; gaat jarenlang mee en 100% recyclebaar

Prodcutcategorieën