Nestbakken_Wehkamp_header2.3780x1184

450.000 unieke transportbakken

voor Wehkamp DC Zwolle

450.000 bakken voor Wehkamp

De bekuplast Group, waarvan Schiphorst deel uit maakt, levert 450.000 op maat gemaakte exemplaren aan het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl, dat in de zomer van 2015 zijn deuren opent. Het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld heeft de ladingdrager speciaal voor het door KNAPP ontwikkelde magazijnsysteem laten ontwikkelen. De drager kent niet alleen een specifieke vormgeving, maar voldoet ook aan diverse duurzaamheidseisen. Bovendien is hij automatisch te vervoeren, stabiel, voorzien van data op barcodes en op te delen in vlakken voor kleinere producten. De productietijd bedraagt in totaal zo’n 43 weken, waarbij de machines zeven dagen per week, volop in productie zijn om alle kratten in 2015 te kunnen leveren.

Met de komst van het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl is Nederland een logistiek centrum van wereldformaat rijker. Het  geautomatiseerde magazijnsysteem krijgt bijna 480.000 ‘picklocaties’, waar ruimte is om 4 miljoen items op te slaan. Voor het opslaan en ophalen van de producten introduceerde het Oostenrijkse KNAPP de OSR-shuttle-technologie: 468 geautomatiseerde shuttles halen in hoog tempo, via de geleiderails langs de magazijnstellingen, de artikelen op. Om dit proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen, worden de speciale ladingdragers van Bekuplast ingezet. Het  geautomatiseerde magazijnsysteem heeft een maximale pickcapaciteit van 196.000 items per dag, wat neerkomt op 61 miljoen items per jaar.

Klaar voor de toekomst

“De verwachting is dat over 10 jaar de helft van de Nederlanders zijn aankopen online doet. Het nieuwe distributiecentrum geeft ons met al zijn logistieke innovaties de mogelijkheid om mee te groeien met die trend. Samen met onder andere onze nieuwe logistiek partner bekuplast en de technologie van onze partner KNAPP zorgen wij ervoor dat wehkamp.nl klaar is voor de toekomst”, aldus Andries van Daalen, programmadirecteur bij RFS Holland Holding.

Duurzaamheid

“Duurzame- en energiebeperkende productiemethoden zijn van groot belang wanneer we het over orders met dergelijke aantallen gaat. Omdat RFS Holland Holding, het moederbedrijf van wehkamp.nl, een duurzame visie heeft op zijn warehousesysteem en daarmee ook de inzet van bakken, hebben we voor een duurzaam en hoogwaardig PP-materiaal (polypropyleen) gekozen, dat in combinatie met een weldoordacht en innovatief design, jaren meegaat. De keuze is niet alleen vanwege duurzaamheidsdoelen op dit materiaal gevallen; het is ook de beste keus om aan strikte (maat)tolerantie-eisen van de bak te kunnen voldoen”, aldus Jacco Schutte, Salesmanager EU-projects bekuplast GmbH.

Gekozen op ervaring

RFS Holland Holding B.V., het moederbedrijf van wehkamp.nl, selecteerde bekuplast vanwege zijn uitgebreide ervaring op het gebied van de ontwikkeling van ladingdragers voor de interne logistiek. Ook de toewijding van het Bekuplast-ontwikkelteam speelde mee in de overwegingen van RFS.

Van ontwikkeling en productie tot verkoop en distributie: wij zijn gepassioneerd over kunststof meerwegverpakkingen. Onze klanten komen uit heel Europa en uit een grote diversiteit aan marktsegmenten. Zij komen niet slechts naar ons vanwege onze superieure kwaliteit aan standaardproducten, maar bovenal vanwege individuele en specifieke projectoplossingen. Dit is de specialiteit waarin onze creativiteit en ons innovatieve karakter samenkomen.

wehkamp.nl

wehkamp.nl, een van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V., is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 128 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 7 miljoen zendingen per jaar het grootste online warenhuis van Nederland. Het assortiment bestaat uit zo’n 180.000 artikelen verdeeld over Mode, – Huis, Tuin & Do It Yourself, – Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, – Sport & Vrije Tijd en Beauty & Wellness.