Udea_header1.width-2560

Duurzame klapkratten voor Udea

Voor orderpicken en uitleveren

Schiphorst produceert 25.000 unieke klapkratten voor Udea

Al tientallen jaren zet Udea zich in om biologische producten op duurzame wijze bij haar klanten te brengen. Hierbij is altijd het doel om economie en ecologie in goede balans te laten zijn. Udea streeft elke dag opnieuw naar verbeteringen binnen het bedrijf. Hierdoor zijn er continu innovaties en veranderingen die gepaard gaan met duurzame groei en vooruitgang. Bij het gehele bedrijf, maar zeker bij de logistieke afdeling wordt er iedere keer gekeken naar een nog betere, snellere en makkelijkere manier van werken. In het kader van procesoptimalisatie bij de logistieke afdeling is Udea onlangs overgestapt van huurkratten op eigen kratten, geproduceerd door Schiphorst. In de eerste fase zijn 25.000 kratten in gebruik genomen.

Efficiënt werken met klapkratten

Udea, onder meer bekend van de biologische Ekoplaza supermarkten, is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food artikelen. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice.

Udea beheert het grootste gedeelte van haar logistiek zelf en is voortdurend bezig met optimalisatie van het logistieke proces. In heel Nederland worden de afnemers van Udea beleverd met eigen vrachtwagens om vervolgens de producten van leveranciers op te halen in diezelfde vrachtwagens. Binnen dit logistieke proces werkte Udea tot voor kort met klapkratten uit een poolsysteem. Door met eigen kratten te gaan werken maakt Udea een flinke efficiëntieslag. In het distributiecentrum van Udea wordt gewerkt met ADAPTO pick-stations. De geavanceerde pick-stations zijn een onderdeel van een geautomatiseerde magazijn. De eigen klapkratten waar Udea nu mee werkt zijn zowel geschikt voor gebruik in geautomatiseerde magazijnsystemen als voor handmatige transport en opslag, waardoor er efficiënt met één type krat gewerkt kan worden.

Waarom de Clever Fresh Box

Voor de keuze en aanschaf van de nieuwe kratten heeft Udea de firma Salvum Europe ingeschakeld. Salvum Europe is adviseur op het gebied van de aankoop verpakkingen. Salvum Europe faciliteert daarbij het gehele proces, van marktonderzoek tot implementatie. Salvum heeft zich voor deze specifieke opdracht van Udea georiënteerd op het brede aanbod binnen de Europese markt. Daarbij zijn klapkratten van verschillende Europese producenten getest. Uit dit vergelijkende onderzoek zijn de klapkratten van Schiphorst als beste uit de test naar voren gekomen.

Udea_eigen_beheer.original.format-webp

Salvum heeft nadrukkelijk gezocht naar een kwalitatief hoogwaardig heavy duty klapkrat dat zowel geschikt is voor geautomatiseerde magazijnsystemen, als voor bevoorrading van het interne magazijn en voor belevering van de winkels. De heavy duty klapkratten van Schiphorst sluiten naadloos op deze behoefte aan.

De kratten bieden:
- een extra hoog draagvermogen; zo kunnen er meer producten worden gepickt in één krat en passen er meer producten in één vrachtwagen
- hoog draagvermogen bij relatief laag eigen gewicht; daardoor is er minder kunststof nodig voor productie van de kratten en de lichtere kratten zorgen voor een lager transportgewicht wat leidt tot een lager brandstofverbruik
- een hoge vormvastheid; dankzij unieke ribstructuren zijn de kratten bijzonder vormvast, ook wanneer ze gevuld met producten hoog gestapeld op de pallet staan, zodat de laadruimte ook in de hoogte volledig benut kan worden;
- een lange levensduur; de kunststof kratten van high quality pe zijn bijzonder slijtvast, ook onder invloed van uv-licht en barre weeromstandigheden gaat het kunststof jarenlang mee
- een duurzame oplossing; niet alleen hebben de herbruikbare kratten een lange levensduur, ze zijn ook nog eens 100% recyclebaar waarbij het geregenereerde materiaal weer gebruikt wordt voor de productie van nieuwe kratten
- ingeklapt een volumereductie van 85%; een enorme besparing op leeg retourtransport

De Clever Fresh Box is geschikt voor gebruik in conveyors en over loopbanden. De gebruiksvriendelijke kratten hebben ergonomisch afgeronde open handgrepen aan elke zijde van het krat en zijn makkelijk in- en uit te klappen en te zekeren. Kortom; het krat sluit op alle fronten aan bij brede inzetbaarheid dat Udea voor ogen heeft.

Unieke uitstraling

Voor Udea zijn de kratten in het paars geproduceerd; de kleur die kenmerkend is voor de huisstijl van Udea. Ter identificatie van de kratten is de naam Udea aan twee zijden in reliëf meegegoten in de onderrand.

Salvum_Clever Fresh Box

Gerard Peeters van Salvum Europe is adviseur op het gebied van de aankoop van verpakkingen. Na een uitgebreide testfase heeft Salvum voor de Clever Fresh Box van Schiphorst gekozen.


Udea klapkratten in beeld

Udea_Schiphorst1
Udea_Schiphorst2
Udea_Schiphorst3
Udea_Schiphorst4

Udea distributiecentrum

Het veelzijdige klapkrat wordt bij Udea breed toegepast. De kratten worden in de orderpickstations gebruikt om orders in te verzamelen. Vervolgens worden de orders in dezelfde kratten vervoerd en uitgeleverd. Tevens worden de kratten ingezet bij de versafdeling van Udea. Omdat de kratten ook voor externe distributie worden gebruikt, zijn ze geproduceerd in de kenmerkende paarse Udea huiskleur en voorzien van het Udea logo in reliëf, zodat de kratten goed identificeerbaar zijn als eigendom van Udea.

Ekoplaza2
Udea_Schiphorst6
Udea_Schiphorst5
Udea_Schiphorst7

Ekoplaza supermarkt

Het uitleveren in de paarse kratten gebeurt onder meer aan de Ekoplaza supermarkten. Met een verrijdbaar onderstel zijn de stabiele kratten makkelijk door de winkelruimte te verplaatsen, zodat ompakken voor het vakkenvullen niet nodig is. De kratten zijn aan vier zijden voorzien van ergonomische handgrepen, waarmee ze makkelijk opgetild kunnen worden. Dankzij de doordachte sleufperforatie kan er ruim voldoende luchtcirculatie in de kratten plaatsvinden, zodat versproducten op veilige en verantwoorde wijze bij de juiste temperatuur bewaard kunnen worden. De kratten zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt en diepvriesbestendig hdpe, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor het opslaan en distribueren van koelvers producten zoals zuivel en vlees.


Productcategorieën