Schiphorst produceert 25.000 unieke klapkratten voor Udea

Duurzaamheid is als thema niet meer weg te denken uit onze samenleving. We zien steeds meer opties die het dagelijks leven op eenvoudige wijze milieuvriendelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een breed assortiment aan duurzame en biologische producten in de supermarkt. Eén van Nederlandse grootste aanbieders op dit terrein is groothandel Udea. Naast garant staan voor eerlijke, biologische en duurzame producten, is Udea ook continu actief met het optimaliseren en verduurzamen van hun logistieke processen, om zo de producten op verantwoorde wijze bij de eindgebruiker te krijgen. In dit kader ging Udea onlangs over op de aanschaf van 25.000 klapkratten van krattenproducent Schiphorst.


Efficiënt werken met klapkratten

Udea, onder meer bekend van de biologische Ekoplaza supermarkten, is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food artikelen. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice.

Udea beheert het grootste gedeelte van haar logistiek zelf en is continu bezig met optimalisatie van het logistieke proces. In heel Nederland worden de afnemers van Udea beleverd met eigen vrachtwagens om vervolgens de producten van leveranciers op te halen in diezelfde vrachtwagens. Binnen dit logistiek proces werkte Udea tot voor kort met klapkratten uit een poolsysteem. Door de poolkratten in te wisselen voor de Clever Fresh Box klapkrat van Schiphorst Transport- en Opslagtechniek wordt een flinke efficiëntie verbetering gemaakt. Het gebruik van deze kratten biedt Udea dubbel voordeel. In het distributiecentrum van Udea wordt gewerkt met ADAPTO pick-stations. De geavanceerde pick-stations zijn een onderdeel van geautomatiseerde magazijn. De Clever Fresh Box klapkratten zijn zowel geschikt voor gebruik in geautomatiseerde magazijnsystemen als voor transport en opslag.

Waarom de Clever Fresh Box

Voor de keuze en aanschaf van de nieuwe kratten heeft Udea de firma Salvum Europe ingeschakeld. Salvum Europe is adviseur op het gebied van de aankoop verpakkingen. Salvum Europe faciliteert daarbij het gehele proces, van marktonderzoek tot implementatie. Salvum heeft zich voor deze specifieke opdracht van Udea georiënteerd op het brede aanbod binnen de Europese markt. Daarbij zijn klapkratten van verschillende Europese producenten getest. Uit dit vergelijkende onderzoek zijn de klapkratten van Schiphorst als beste uit de test naar voren gekomen.

Udea_eigen_beheer

Salvum heeft nadrukkelijk gezocht naar een kwalitatief hoogwaardig heavy duty klapkrat dat zowel geschikt is voor geautomatiseerde magazijnsystemen, als voor bevoorrading van het interne magazijn en voor belevering van de winkels. De heavy duty klapkratten van Schiphorst sluiten naadloos op deze behoefte aan.

De kratten bieden:
- een extra hoog draagvermogen; zo kunnen er meer producten worden gepickt in één krat en passen er meer producten in één vrachtwagen
- hoog draagvermogen bij relatief laag eigen gewicht; daardoor is er minder kunststof nodig voor productie van de kratten en de lichtere kratten zorgen voor een lager transportgewicht wat leidt tot een lager brandstofverbruik
- een hoge vormvastheid; dankzij unieke ribstructuren zijn de kratten bijzonder vormvast, ook wanneer ze gevuld met producten hoog gestapeld op de pallet staan, zodat de laadruimte ook in de hoogte volledig benut kan worden;
- een lange levensduur; de kunststof kratten van high quality pe zijn bijzonder slijtvast, ook onder invloed van uv-licht en barre weeromstandigheden gaat het kunststof jarenlang mee
- een duurzame oplossing; niet alleen hebben de herbruikbare kratten een lange levensduur, ze zijn ook nog eens 100% recyclebaar waarbij het geregenereerde materiaal weer gebruikt wordt voor de productie van nieuwe kratten
- ingeklapt een volumereductie van 85%; een enorme besparing op leeg retourtransport

De Clever Fresh Box is geschikt voor gebruik in conveyors en over loopbanden. De gebruiksvriendelijke kratten hebben ergonomisch afgeronde open handgrepen aan elke zijde van het krat en zijn makkelijk in- en uit te klappen en te zekeren. Kortom; het krat sluit op alle fronten aan bij brede inzetbaarheid dat Udea voor ogen heeft.

Unieke uitstraling

voor Udea zijn de kratten in het paars geproduceerd; de kleur die kenmerkend is voor de huisstijl van Udea. Ter identificatie van de kratten is de naam Udea aan twee zijden in reliëf meegegoten in de onderrand.

Salvum_Clever Fresh Box

Gerard Peeters van Salvum Europe is adviseur op het gebied van de aankoop van verpakkingen. Na een uitgebreide testfase heeft Salvum voor de Clever Fresh Box van Schiphorst gekozen.


Udea klapkratten in beeld

Udea_Schiphorst1
Udea_Schiphorst2
Udea_Schiphorst3
Udea_Schiphorst4

Udea distributiecentrum

Het veelzijdige klapkrat wordt bij Udea breed toegepast. De kratten worden in de orderpickstations gebruikt om orders in te verzamelen. Vervolgens worden de orders in dezelfde kratten vervoerd en uitgeleverd. Tevens worden de kratten ingezet bij de versafdeling van Udea. Omdat de kratten ook voor externe distributie worden gebruikt, zijn ze geproduceerd in de kenmerkende paarse Udea huiskleur en voorzien van het Udea logo in reliëf, zodat de kratten goed identificeerbaar zijn als eigendom van Udea.

Ekoplaza2
Udea_Schiphorst6
Udea_Schiphorst5
Udea_Schiphorst7

Ekoplaza supermarkt

Het uitleveren in de paarse kratten gebeurt onder meer aan de Ekoplaza supermarkten. Met een verrijdbaar onderstel zijn de stabiele kratten makkelijk door de winkelruimte te verplaatsen, zodat ompakken voor het vakkenvullen niet nodig is. De kratten zijn aan vier zijden voorzien van ergonomische handgrepen, waarmee ze makkelijk opgetild kunnen worden. Dankzij de doordachte sleufperforatie kan er ruim voldoende luchtcirculatie in de kratten plaatsvinden, zodat versproducten op veilige en verantwoorde wijze bij de juiste temperatuur bewaard kunnen worden. De kratten zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt en diepvriesbestendig hdpe, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor het opslaan en distribueren van koelvers producten zoals zuivel en vlees.


None

Schiphorst staat garant voor hoogwaardige producten en biedt daarbij optimaal bestelgemak middels een persoonlijke service. Snel bestellen? Uw vaste contactpersoon bij Schiphorst weet wat er speelt binnen uw logistieke proces en zal u snel van de juiste offerte voorzien.

Twijfelt u over wat de juiste ladingdrager is voor uw toepassing? Maak gebruik van onze gratis bezoekservice voor een persoonlijk advies op maat!

Interesse in onze producten? Bekijk deze items online