Duurzame oplossingen voor opslag en transport

Logistiek draait om efficiëntie. Nu en in de toekomst. Met goed geoliede werkprocessen en betrouwbaar materiaal. Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V. ondersteunt u daarbij met de ontwikkeling en productie van duurzame kunststof ladingdragers.

Wij hebben een uitgekiend leveringsprogramma met onder meer kunststof kratten, bakken, trays, pallets en palletboxen. Daarnaast ontwikkelen en produceren wij voor zowel de food- als non-foodindustrie kunststof ladingdragers op projectbasis.

Onze populairste productgroepen

Met ons brede leveringsprogramma bedienen wij zowel de food- als non-foodindustrie. Voor nagenoeg elke branche hebben wij specifieke ladingdragers ontwikkeld. Denk hierbij aan unieke bakken en pallets voor onder meer de vleesindustrie, de AGF-sector, retailers en online warenhuizen.

Voor het vinden van de juiste ladingdrager voor uw logistieke situatie maakt u gebruik van onze gratis adviesservice. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring in uw branche en zijn u graag van dienst! Desgewenst bezoek wij uw bedrijfslocatie voor een persoonlijk advies op maat.

Onze kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dit biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren, waarmee op uiteenlopende behoeftes kan worden ingespeeld. Dat heeft ons door de jaren heen een uitgebreid assortiment aan doordachte producten opgeleverd.

Kunststof pallets zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en uitvoeringen. Deze brede range aan kunststof pallets is in de loop der jaren ontstaan naar verschillende behoeftes vanuit de markt. Kunststof pallets zijn maatvast en nemen geen vocht op. Ze zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar.

Kunststof palletboxen zijn ideaal voor bulkopslag en -transport. Ze nemen geen vocht op, splintert niet en zijn makkelijk te reinigen. Ze dus bijzonder hygiënisch in gebruik. Bovendien zijn de stevige boxen vele malen herbruikbaar en 100% recyclebaar.

Kunststof bakken en kratten zijn makkelijk te verplaatsen met een dolly. Dolly's zijn licht, handzaam en zeer wendbaar. Ook bieden ze een hoog draagvermogen. Er is een ruim aanbod aan verschillende afmetingen en wieltypen, zodat er voor nagenoeg elke toepassing een passende dolly voor handen is.

Duurzame kunststof ladingdragers

Kunststof biedt ons veel voordelen. Dankzij kunststof kunnen we ons voedsel langer bewaren en kennen we medische oplossingen zoals protheses. Daarentegen worden we ons ook steeds meer bewust gemaakt van de nadelen van plastics. Het is goed dat we ons met zijn allen meer bewust worden hoe we plastic op de juiste manier kunnen toepassen.

Schiphorst begon meer dan 60 jaar geleden met de distributie en productie van herbruikbare kunststof verpakkingen. Sindsdien hebben we de ontwikkeling en productie van herbruikbare kunststof ladingdragers geperfectioneerd en produceren en distribueren we nu milieuvriendelijke en duurzame bakken, pallets en palletboxen voor alle industrieën.

Voor de productie van onze producten gebruiken we nieuw materiaal, op kwaliteit getest gemalen gerecycled plastic en geregranuleerd plastic. Al onze grondstoffen, materialen, additieven en kleuren zijn vrij van schadelijke stoffen en zware metalen. Voor producten die we produceren voor de voedingsindustrie gebruiken we alleen goedgekeurde, voedselveilige grondstoffen met traceerbare herkomst.

None

Wij recyclen kunststof ladingdragers die onbruikbaar zijn geworden. Deze worden gesorteerd, vermalen en in een compounder gereconditioneerd voor verdere verwerking. Ons geregranuleerde kunststof is van gelijkwaardige kwaliteit en heeft dezelfde materiaaleigenschappen als vergelijkbare virgin materialen. Recyclen doen we niet alleen voor onze eigen organisatie. We geven klanten de mogelijkheid om afgeschreven kunststof ladingdragers te laten recyclen en het verkregen gerecyclede granulaat te gebruiken voor de productie van nieuwe ladingdragers. Op die manier werken we samen met onze klanten aan circulaire productie en een duurzame markt.

Schiphorst, milieu en recycling

Deskundig advies

Onze toegewijde branche- en productspecialisten zijn geruime tijd actief in uw branche en kunnen u van waardevolle informatie en advies voorzien voor het optimale gebruik van het juiste product. Onze klant staat hierbij centraal, of dit nu een standaard product betreft uit onze brede kwalitatieve assortiment, of juist een klant specifieke wens. Bel of e-mail met onze medewerkers voor direct advies. Indien gewenst kunt gebruik maken van onze 24-uurs adviesservice, waarbij onze productspecialist binnen één werkdag uw locatie bezoekt.