Mijn offerteaanvraag

  Offerte aanvragen »

  Chemie

  Kunststof opslagtanks en doseervaten voor de chemie

  Toepassing kunststof doseervaten en opslagtanks

  Kunststof opslagtanks- en doseervaten zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt LLDPE (lineair lagedichtheidpolyethyleen). Deze veelal ronde vaten zijn voorzien van een rond schroefdeksel met EPDM pakking. De tanks zijn geschikt voor de behandeling van water en voor het opslaan van chemicaliën en vetten.

  Waterbehandeling in doseercontainers

  Wanneer leidingwater of grondwater wordt gebruikt in een fabrieksproces noemen we dit proceswater. Wanneer proceswater wordt gebruikt voor producten voor menselijke consumptie, dan worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van dit proceswater. Om aan deze eisen te kunnen voldoen moet het water bijna altijd behandeld worden.

  Voor deze behandeling wordt een doseerstation of doseerinstallatie gebruikt waarmee additieven aan het water toegevoegd kunnen worden. Zo’n station bevat onder meer een pomp, diverse meters en uiteraard ook een doseervat. Vaak wordt het doseervat in een rond open vat geplaatst, welke dienst doet als lekbak.

  Een doseervat dat geschikt is voor deze toepassing voldoet aan de volgende eigenschappen:

  – levensmiddelengeschikt
  – uv-bestendig
  – uitstekend chemisch resistent
  – geproduceerd volgens rotatiegietproces (naadloos, spannings- en breukvrij)

  Vloeistofopslagtanks voor chemicaliën

  LLDPE opslagtanks zijn bij uitstek geschikt voor de opslag van chemicaliën. Kunststof opslagtanks zijn hygiënisch in gebruik (makkelijk schoon te houden) en in de meeste gevallen chemisch resistent.

  Wilt u weten of onze plastic opslagtanks geschikt zijn voor uw specifieke chemische omstandigheden? Informeer dan bij onze productspecialist ‘Doseervaten en Opslagcontainers’ Carolien Ballast (Accountmanager Internal Sales).